Сб. Вер 21st, 2024

Вчора, 19 березня, під час засідання чергової сесії Клеванської селищної ради селищний голова Галина Кидун вручила нагороду сім’ї загиблого Героя.

Про це повідомили на сторінці Клеванської територіальної громади у ФБ.

Відповідно до Наказу Головнокомандувача Збройних Сил України від 02.02.2024 №276 за особисту мужність і самовідданні дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, відзначений почесним нагрудним знаком “Комбатантський Хрест” Дмитро ПЕДОРЕНКО (посмертно), 1995 року народження, житель села Жобрин.

Нагадаємо, Дмитро Педоренко родом із села Жобрин. Навчався в Вищому професійному училищі №1. Після чого працював верстатником деревообробних верстатів у цеху виготовлення гнутоклеєних деталей.

У листопаді 2015 року підписав трирічний контракт зі Збройними Силами України. Дмитро проходив службу в зоні проведення антитерористичної операції на Сході країни. Коли ж розпочалося повномасштабне вторгнення чоловік знову став у стрій та з 1 березня 2022 року боровся із загарбниками. Герой загинув 30 грудня на Харківщині. Дмитру назавжди залишилось 28 років. В Героя залишилися батьки, дружина та маленька донечка Аделіна.

Вічна пам’ять та слава Герою! 

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.