Сб. Лип 27th, 2024

01.02.24

Владислав Стецюк, Андрій Дейнега

У школах Рівненщини запрацювали поліцейські. Вони забезпечують порядок, стежать за дотриманням безпеки, не пускають сторонніх та запобігають булінгу. В одній зі шкіл де вже працюють поліцейські побував Владислав Стецюк.

Так Анатолій Корнійчук перевіряє людей на вході в школу. Чоловік вже 20 років працює в поліції охорони. Нині, забезпечує порядок у Костопільському ліцеї №1.

Анатолій Корнійчук вже тиждень працює поліцейським у школі. Каже, поки небезпечних інцидентів не було. Лише цікавість від школярів.

Школярі кажуть, для них це щось нове. Проте ніякого дискомфорту присутність поліцейського не викликає. Навпаки, додає впевненості.

Директорка ліцею Людмила Ярошик каже, найважливіше це безпека дітей, особливо у час великої війни.

Офіцери безпеки у школах – проєкт Міністерства освіти та МВС. Кожен поліцейський проходив спеціальний курс по роботі з дітьми. Перебувають вони у штаті національної поліції. Поки це пілотний проєкт, тому не у всіх навчальних закладах є офіцери безпеки.

Нині, у Костопільській тергромаді 4-ри ліцеї мають офіцерів безпеки. Загалом на Рівненщині – у понад 30 школах. Планується, аби у кожному навчальному закладі були свої поліцейські.

Читайте також: Хотів уникнути відповідальності: на Рівненщині патрульним знову пропонували неправомірну вигоду

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.