Сб. Лип 27th, 2024

Дата: 02.02.2024 13:07

Кількість переглядів: 5


2 лютого за новим церковним календарем у православних храмах відзначають одне з найважливіших двунадесятих свят — Стрітення Господнє. Сьогодні в стінах собору святих апостолів Петра і Павла ПЦУ, з’явились портрети військовослужбовців, які загинули захищаючи територіальну цілісність та незалежність України.

«Спільно з громадською організацією родин загиблих героїв Костопільщини «Ангели на щиті» ми розпочали робити куточок памʼяті, де зображені наші герої, яких ми прославляємо та дякуємо. За те, що вони боролися за мир на нашій землі. Нехай цей куточок буде нагадуванням, якою ціною дається нам свобода, мир та перемога. З почуттям вдячності та смутку вшановуємо наших героїв, які віддали життя за свободу та незалежність країни», — зазначає отець Володимир.

Участь у спільній молитві взяли жителі громади, родини воїнів, представники влади. Усі вони вшанували полеглих військовослужбовців.

«Висловлюємо щиру подяку отцю Володимиру від усіх родин загиблих. Він до нас дослухався та прийняв нашу ініціативу, брав участь у виготовленні та в монтуванні. Якщо хтось з рідних бажає додати фото, то можна звернутися до нашої організації», — зазначили в ГО «Ангели на щиті».

Вічна пам’ять загиблим! Слава і честь живим захисникам! Слава Україні!


« повернутися

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.