Сб. Лип 27th, 2024

Голова Дубенської РДА вручив посмертні нагороди п’ятьох загиблих захисників їхнім рідним.

 “Тарас Сліпчук, Василь Юрчук, Владислав Костюк, Михайло Загорський та Андрій Грановський – воїни Небесного Легіону, які загинули в боротьбі за волю й незалежність України”, – написав у мережі Всеволод Пекарський.

Житель села Лішня Тарас Сліпчук на військову службу був призваний ще в квітні 2021-го. Свій останній бій воїн прийняв на Бахмутському напрямку, до останнього залишаючись вірним присязі. Йому назавжди 30.

Орден «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно) отримали дружина Анна та мама Галина Миколаївна.

Старший стрілець мотопіхотної роти Василь Юрчук був родом із села Лопавше, що на Демидівщині. Життя військовослужбовця обірвалось на Харківщині, під час виконання бойового завдання 8 жовтня 2022-го року.
Орден «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно) отримали мама Ольга Сергіївна та батько Віктор Антонович.

Владислав Костюк навчався на кухаря-кондитера у Радивилові. Після навчання уклав контракт на військову службу. Солдат загинув 19 квітня 2022 року на Миколаївщині, захищаючи незалежність і територіальну цілісність нашої держави. Йому тепер назавжди 19.

Медаль «За військову службу Україні» (посмертно) вручили мамі Наталі Дмитрівні та батьку Володимиру Володимировичу.

Житель Радивилівської тергромади Михайло Загорський виборював українську незалежність із 2014-го. У березні 2022-го добровольцем знову повернувся на фронт, ніс службу у складі окремої механізованої бригади «Холодний Яр». Загинув воїн 14 лютого 2023 року в боях на Бахмутському напрямку.
Орден «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно) отримала мама Любов Федорівна.

Андрій Грановський був родом із Хотина, на Радивилівщині. Із перших днів повномасштабного вторгнення вступив на військову службу добровольцем. Воїн поліг 22 вересня у боях за Куп’янськ. Юнаку було 23 роки. Орден «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно) вручили мамі Ганні Олексіївні та батьку Сергію Андрійовичу

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.