Пн. Тра 13th, 2024

31.01.24

Ольга Данілюк, Володимир Захаров

Від 4 до 8 років за ґратами. Таке покарання чекає на жартівника, який двічі за 10 хвилин повідомив про замінування підстанції та багатоповерхівки у Рівному. Сталось це кілька днів тому. Чоловіка затримали, а сьогодні, 31 січня, обрали міру запобіжного заходу. Яке рішення оголосив суд, знає Ольга Данілюк.

Просто бачиш, що там робиться на тому Сході, а на Заході України всі затихли, мовчать ніби війни немає. Я з цього приводу випив алкоголю добре, що я його не пив, стрельнуло воно в голову і рішив подзвонити на лінію 102 і 101 сказати, що я замінував електростанцію.

Так пояснює свої дії рівнянин, який 29 січня близько 7 години ранку вирішив пожартувати про замінування підстанції та багатоповерхівки. Дзвонив чоловік з телефону знайомого. Тепер в скоєному кається і просить суд не карати його суворо, а на час слідства обрати запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Аргументи, які мали б переконати суддю обрати псевдомінеру запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, наводить і захисник обвинуваченого.

Однак, через те, що санкція інкримінованої Василю Мельнику статті передбачає позбавлення волі на строк від 4 до 8 років прокурор проти обрання йому запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.

Заслухавши усі сторони та пояснення вчинку псевдомінера суддя вирішив відправити його на 60 діб в СІЗО.

Загалом за такий вчинок чоловіку може загрожувати до 8 років за гратами, якщо суд не знайде помякшувальних обставин від яких і залежить вигляд покарання псевдомінеру.

Читайте також: На Дубенщині нетверезий водій з’їхав у кювет та отримав два протоколи від патрульних

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.