Сб. Кві 27th, 2024

28.03.24

Ілля Томашевський, Андрій Дейнега

Майже два гектари сухої трави згоріло на Рівненщині минулої доби. Вісім пожеж і майже всі через діяльність людей. Масштабне загоряння виникло біля залізниці, неподалік обласного центру. Люди зафільмували загрозливі кадри на телефон. Наш Ілля Томашевський побував на місці події й зараз розповість які наслідки може спричинити випалювання сухої трави.

Ось такі, на перший погляд, жахаючі кадри зафільмували місцеві жителі у Квасилові. За їхніми словами поблизу залізниці виникла масштабна пожежа.

Внаслідок загоряння залізниця не постраждала. За словами представників Львівської залізниці, колії пошкоджень не зазнали.

Це колія, вона не може фізично горіти. Це не на колії залізниці було, це приватні підприємства, – каже представник “Львівська залізниця” Олександр Тарасюк.

Підтвердили цю інформацію і в ДСНС області. За минулу добу вони 8 разів виїжджали на загоряння сухостою. Один із цих випадків був поблизу залізниці.

Саме займання сталося між Здолбуновом та Квасиловом. Місцеві кажуть, подібні інциденту трапляються тут постійно. І підозрюють, що це витівки підлітків.

Рятувальники продовжують нагадувати, що за спалювання сухої трави передбачена відповідальність, як адміністративна, так і кримінальна.

Читайте також: Вогнеборці Рівненщини ліквідували 8 пожеж на відкритих територіях

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.