Сб. Лип 27th, 2024

Працівники Рівненської атомної електростанції закупила спеціальне обладнання за власні кошти.

 Про це повідомила Рівненська ОДА.

Сюди входять: пошукові прожектори, системи супутникового зв’язку, обладнання для БПЛА й інші технічні засоби.

Як виявилося, атомники щомісяця донатять у межах безстрокової благодійної акції «Я допомагаю ЗСУ». До збору також почали долучатися й інші небайдужі українці.

«Загалом у грудні цього року на волонтерський рахунок надійшло близько 4 млн гривень, ще один мільйон гривень перерахували Компанія та ППО НАЕК «Енергоатом» за нашим зверненням про допомогу. Ми активно працюємо – закуповуємо необхідне обладнання і техніку для підрозділів, де служать працівники РАЕС, їхні рідні, мешканці громади, – зауважив працівник РАЕС, голова ГО «Енергія Перемоги» Іван Кравчук. – Зараз передаємо чергову допомогу військовим загальною вартістю 800 тисяч гривень».

Також для двох військових підрозділів, де служать працівники Рівненської АЕС, передано 50 маскувальних костюмів та два сенсорних монітори, які будуть використані у командному пункті для спостереження і ведення бойових дій.

Окрім цього ще п’ять маскувальних костюмів, чотири радіостанції та запасні акумулятори до них будуть відправлені у підрозділ, де несе службу брат працівника РАЕС

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.