Сб. Лип 27th, 2024

За організацію нарколабораторії та зберігання метамфетаміну слідчі повідомили рівнянину та жителю району про підозру. Про це інформують в відділі комунікації поліції Рівненської області.

Протиправну діяльність мешканця обласного центру та Рівненського району задокументували слідчі ВП №1 (м. Рівне) Рівненського РУП спільно зі співробітниками управління боротьби з наркозлочинністю, управління міграційної поліції за інформаційної підтримки відділу кримінального аналізу та процесуального керівництва Рівненської окружної прокуратури.

Організував підпільну лабораторію із виготовлення психотропів 36-річний рівнянин. Він облаштував її у підсобному приміщенні, на території господарства 41-річного жителя села Глинки, — встановили поліцейські.

У рамках кримінального провадження у липні торік правоохоронці провели обшук, під час якого виявили дві полімерні пляшки з прекурсорами. Згідно з висновком експертизи — це соляна кислота та псевдоефедрин. Крім того, поліцейські вилучили обладнання для виробництва наркотичних засобів — кульковий лабораторний скляний холодильник.

Також під час санкціонованого обшуку автомобіля «Volkswagen Passat», який належить 36-річному рівнянину, поліцейські виявили фінпакет, в якому знаходилось понад 22 грами метамфетаміну, що також підтвердила експертиза.

Слідчі ВП №1 (м. Рівне) Рівненського РУП за процесуального керівництва прокуратури повідомили про підозру 36-річному жителю обласного центру за фактом організації нарколабораторії, незаконного виробництва, зберігання наркотичних засобів та прекурсорів в особливо великих розмірах за ч. 3 ст. 309, ч. 1 ч. 2 ст. 311, ч. 1 ст. 313 Кримінального кодексу України, — йдеться у повідомленні.

Крім того, 41-річному жителю Рівненського району слідчі повідомили про підозру за фактом організації та утримання місць для незаконного виробництва наркотичних засобів та психотропних речовин за ч. 1 ст. 317 Кримінального кодексу України.

Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Відомо, що раніше чоловіки не потрапляли в поле зору правоохоронців. Утім, тепер їм може загрожувати позбавлення волі.

Читайте також: Вогнеборці Дубенщини ліквідували пожежу господарської будівлі

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.