Сб. Лип 27th, 2024

Дата: 25.01.2024 13:36

Кількість переглядів: 3


Інформаційний центр Рівненської АЕС відвідали представники Червоного Хреста Німеччини та України.

Інформаційний центр РАЕС «Полісся» – заклад, що надає інформацію про історію та діяльність ядерного об’єкта, містить спеціально облаштовані експонатами зали. Він є одним з пунктів відвідування багатьох гостей Вараша, адже розташований у центрі міста і дозволяє у ході безкоштовної екскурсії оглянути історичні експозиції, макети атомних енергоблоків та паливної касети, дізнатися про культурну спадщину регіону, отримати інформацію про ядерний об’єкт та атомну енергетику в цілому тощо.

Із ознайомчою метою інформаційний центр РАЕС відвідала делегація Німецького Червоного Хреста та координатори напрямів Товариства Червоного Хреста України (ТЧХУ). Сьогодні діяльність організації, яка функціонує 150 років, охоплює 192 країни світу. Голова Рівненської обласної організації ТЧХУ Марія Бєлікова зазначила, що міжнародна спільнота Червоного Хреста у такий складний час підтримує найуразливіші верстви населення (внутрішньо переміщених осіб, сім’ї загиблих та безвісти зниклих, сім’ї, які опинилися в складних життєвих обставинах), допомагає у реалізації гуманітарних програм на національному рівні.

Фахівець з розвитку організації та волонтерства Вараської організації ТЧХУ Анна Мартинова зауважила, що представництво Червоного Хреста сьогодні є в кожній громаді:

«Ми презентували гостям із Німеччини та місцевій владі нашу діяльність, а також відкрили у громаді інклюзивний куточок для занять із дітьми з інвалідністю. Делегатам дуже цікаве наше місто та Рівненська АЕС зокрема. Лише побачивши градирні, вони висловили бажання дізнатися більше про енергоб’єкт із просвітницькою метою, а інформаційний центр РАЕС – чудове місце, щоб познайомитись із енергогенеруючим підприємством та життям міста».


« повернутися

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.