Нд. Вер 8th, 2024

11-12 липня громадська організація «Екоклуб» спільно з Посольством Німеччини в Києві / Deutsche Botschaft Kyjiw провели важливий захід у місті Київ під назвою «Розширення законодавчих рамок для стійкості: шлях до енергетичної децентралізації». Захід зібрав представників громад, державних структур та експертів у сфері відновлювальної енергетики для обговорення актуальних питань і перспектив розвитку.

У заході взяли участь працівники Костопільської міської ради, зокрема начальник управління економіки та регіонального розвитку Віталій Повх та головний спеціаліст-енергоменеджер цього ж управління Вікторія Музичко. Вони разом з іншими учасниками мали змогу обговорити наступні теми:
• запит держави на розвиток розподіленої генерації;
• як покращити умови та сприяти розвитку відновлювальних джерел енергії (ВДЕ) у громадах;
• що громади можуть зробити зараз для будівництва сонячних електростанцій.

У межах події учасники відвідали Житомирську міську територіальну громаду, де дізналися про досвід поступового переходу міста на ВДЕ. Побачили процес реконструкції очисних споруд водоканалу, ознайомилися із особливостями роботи ТЕЦ на біомасі та сонячної електростанції на даху місцевої лікарні. Сергій Сухомлин, міський голова, розповів про джерела фінансування проєктів, результати вже втілених та стратегічні пріоритети громади на найближчі роки.

Цей захід став важливим кроком у напрямку енергетичної децентралізації та розвитку відновлювальних джерел енергії в Україні, сприяючи залученню місцевих громад до активної участі в цьому процесі, а також залучення коштів Міжнародних донорів для встановлення сонячних електростанцій на об’єктах критичної інфраструктури. Нагадуємо, що завдяки співпраці з з ГО «Екоклуб» сьогодні проходить реалізація енергоефективного проєкту по влаштуванні системи гарячого водопостачання у КНП «Костопільська БЛІЛ».

Фото без описуФото без описуФото без опису

 


Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.