Пт. Вер 20th, 2024

Новий навчальний рік у Костопільській громаді розпочався з «Серпневих зустрічей однодумців». Другий рік поспіль на такий захід запрошують спікерів-освітян для надання фахової інформації про особливості нового навчального року.

 

На «Серпневих зустрічах» виступити представники Рівненського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, департаменту освіти і науки Рівненської ОДА та управління Державної служби оцінювання якості освіти у Рівненській області. Вони акцентували на пріоритетних напрямках роботи закладів освіти у новому навчальному році, ознайомили з новим довгоочікуваним Законом України «Про дошкільну освіту» та з новими напрямками професійного розвитку педагогів. Обговорили створення за кошти міської ради  осередку вивчення предмету «Захист України» в ліцеї №6.

 

«Минулий навчальний рік, незважаючи на труднощі, був для нас успішним: 20 наших учнів стали переможцями обласного етапу Всеукраїнських предметних олімпіад, 14 – обласного етапу МАН, 36 випускників отримали медалі за високі здобутки у навчанні, троє здобули по 200 балів з Національного мультипредметного тесту. Приємно, що маємо одного переможця та двох призерів обласного етапу Всеукраїнського конкурсу «Учитель року». Зробимо усе можливе, аби наші діти мали безпечні умови навчання й з кожним роком ставали все більш освіченими та справжніми патріотами», – сказала заступниця міського голови Наталія Беляновська.

 

Відбулося також урочисте вручення нагород педагогам за результатами минулого навчального року. Двоє учителів отримали подяки від міської ради, ще п’ятеро – від департаменту освіти і науки Рівненської облдержадміністрації.


Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.