Сб. Лип 27th, 2024

09.02.24

Владислав Стецюк, Яна Манько, Володимир Захаров

Політичний тиск чи не виконання обов’язків. Мова про Костопільську багатопрофільну лікарню. Зокрема про головного лікаря медзакладу. До нього прийшли місцеві активісти. Нарікають, що в лікарні не працює обладнання. Що ж насправді сталося знає Владислав Стецюк.

1 лютого 2024 року до журналістів Рівне-1 зателефонував активіст з Костополя Ігор Гаврилюк. Чоловік нарікав на проблему жахливих умов місцевої лікарні та неробочі апарати, котрі є у медзакладі. Аби привернути увагу громадськості Ігор просив висвітлення ситуації в медіа. Домовились, що приїдемо.

Під стінами лікарні зібралась невеличка групка людей. Потому активістів запросили у приміщення медзакладу, аби поспілкуватися з колективом та дізнатися стан медичного обладнання.

Потому, місцевий активіст Ігор Гаврилюк почав перераховувати техніку, запитуючи чи працює вона, чи ні. Зокрема, зупинились на апараті УЗД. Активісти казали, що він взагалі не працював. Натомість медичний персонал переконує усе робоче. Ба більше, в лікарні не один УЗД апарат.

Попри це, колектив лікарні все ж нарікає на нестачу фахівців, які б працювали на деяких апаратах.

Колективу лікарні довелось розповідати про кожен апарат у лікарні та хто, як, і для чого працює. Таким допитом медперсонал відверто був не вдоволений.

Серед присутніх був і місцевий журналіст Олександр Мамозов, у якого вся ця ситуація викликала незадоволення. Чоловік не розумів, хто ж організатор цієї своєрідної акції протесту.

У головного лікаря Романа Товарницького, до якого і прийшли активісти, є здогадки щодо такого інтересу від костопільчан. На його думку, можливо це пов’язане з відмовою очільником Костополя Давидом Дідухом підписувати новий контракт з Романом Товарницьким. І таким чином внести в колектив розбрат.

Одна з причин, чому не хочуть продовжувати контракт з головним лікарем, як зазначає очільник Костополя Давид Дідух, є погане управління лікарнею та недостача персоналу. Нібито, за думкою очільника Костополя, через погані умови праці та низькі зарплати.

Ще однією з причин, на думку міської ради, чому вони не хочуть продовжувати контракт з головним лікарем, є нібито скарги від пацієнтів. Один з них – Богдан. У телефонній розмові чоловік розповів, умовами в медзакладі був задоволений, проблема виникала з медикаментами.

Активіст Ігор Гаврилюк результатами зустрічі вдоволений. Каже, дізнався, що обладнання використовують та воно у робочому стані.

Отож, акція активістів показала, що обладнання в медзакладі робоче. Проте, не вистачає фахівців, яких не можуть заохотити тут працювати. Попри все це в березні 2024 року головний лікар Роман Товарницький більше не очолюватиме Костопільську багатопрофільну лікарню інтенсивного лікування. Міська рада вирішила зробити кадрові зміни, аби покращити умови у лікарні.

Читайте також: Перетворення скверу на стоянку?: Рівненська міська влада планує розширити парковку для автобусів (ВІДЕО)

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.