Сб. Лип 27th, 2024

30.10.23

Владислав Стецюк, Павло Стецюк

У Рівному попрощалися з видатним тренером з важкої атлетики. На 91 році життя пішов Микола Новосадюк. Майстер спорту, заслужений тренер, Ветеран праці та заслужений працівник фізичної культури і спорту. Він тренував олімпійських чемпіонів, виховав переможців чемпіонатів Європи та світу. Більше про досягнення легендарного тренера, далі у сюжеті.

Так Олександр Сіняков, вихованець Миколи Новосадюка реагує на смерть свого наставника. Видатний тренер пішов з життя в 90 років. Каже, він для спортсменів був більше ніж просто тренер.

Миколі Новосадюку завдячують перемогами на турнірах десятки важкоатлетів Рівненщини.

Вихованці Миколи Новосадюка кажуть, найбільшим досягненням їхнього наставника є важкоатлет Валерій Устюжин. Спортсмен був чемпіоном Європи та світу з важкої атлетики. Нині вихованці наслідують свого тренера.

Тренером з важкої атлетики Микола Новосадюк був з 1963 по 1992 роки в обласній раді “Динамо”. Тренував збірну радянського союзу. Готував важкоатлетів Олімпійців. Був наставником збірної Малайзії. А з середини 90-их по 2015 рік працював в рівненському “Інваспорті”.

19 жовтня заслуженому тренеру Миколі Новосадюку виповнилось 90 років.

За свою кар’єру як тренера, Микола Новосадюк підготував 8 майстрів спорту міжнародного класу. 25 майстрів спорту СРСР, серед них призери чемпіонату радянського союзу, трьох разові чемпіони України та переможці міжнародних турнірів. Віддали шану видатному тренеру на його останньому місці роботи – Рівненському Інваспорті.

Читайте також: Наші бійці професійно знищують російську десантуру

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.