Сб. Лип 27th, 2024

11.12.23

Ілля Томашевський

«Бурштинова операція» на майже 4,5 мільйона гривень. На Рівненщині Нацполіція провела обшуки у нелегальних копачів каміння. Поліцейські викрили сімох учасників угруповання, серед яких був депутат місцевої ОТГ. Більше про це дивіться далі.

Нелегальний бізнес на мільйони. На Рівненщині правоохоронці провели ряд обшуків та відпрацювань. Таким чином поліцейські встановили угруповування бурштинових бізнесменів.

Каміння зловмисники видобували на територіях природного заповідника та Клесівського лісового господарства. Під час нелегальних робіт зловмисники використовували небезпечну для навколишнього середовища технологію гідрозмиву ґрунту.

Правоохоронці провели заходи для ліквідації діяльності угруповання. За результатами обшуків у нелегальних старателів оперативник та слідчі вилучили понад 200 кілограмів бурштину-сирцю та іншу техніку.

За попередніми даними, вартість каміння становить майже 4,5 мільйони гривень. Вирішується питання про накладення арешту на вилучене майно та повідомлення учасникам групи про підозру. Фігурантам може загрожувати до 7-ми років позбавленням волі з конфіскацією майна.

Читайте також: У Рівному поліцейські припинили підпільне виготовлення фальсифікованого алкоголю та вилучили майже тонну сурогату

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.