Сб. Лип 27th, 2024

Фото ілюстративне

На мобільний телефон 52-річної жительки обласного центру надійшов дзвінок: невідомий представився племінником та попросив позичити гроші.

Попри те, що на початку розмови голос родича видався жінці знайомим, вона сумнівалась. Однак той запевнив, що прихворів, та і зв’язок був поганий, тож запропонував продовжити спілкування у месенджері.

Під час переписки хлопець попросив позичити 6500 гривень нібито, щоб розрахуватися за покупку для матері.

[embedded content]

Аби не образити племінника, жінка погодилась утім пояснила, що в неї немає такої суми. Шахрай відповів, що його влаштовує і менше, тож вона переказала за вказаними ним реквізитами 2800 гривень.

Утім, через деякий час аферист знову почав писати і просив позичити ще більше грошей, адже отриманої суми йому не вистачало для оплати замовлення.

Постраждала відповіла, що гроші в неї є на іншій картці, але віддати вона їх зможе лише готівкою. У відповідь «родич» запропонував зробити це через банківський застосунок. Оскільки рівнянка його не мала, аферист запропонував увійти через його додаток. Все ж вагаючись, жінка намагалася встановити його собі на телефон, проте після кількох невдалих спроб здалась і зателефонувала «племіннику», у подальшому назвавши код-підтвердження транзакції.

Уже потім рівнянка зателефонувала на гарячу лінію фінустанови, де їй повідомили, що заощадження перераховано на інший банківський рахунок. Загалом 52-річна жінка віддала шахраям 19 800 гривень.

За фактом шахрайства розпочато досудове розслідування. 

Про це інформує відділ комунікації поліції Рівненської області.

Читайте також: У Вараші сталася потрійна ДТП із потерпілим (ФОТО)

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.