Сб. Лип 27th, 2024

Після 5 років судової тяганини винесли вирок. У Рівному завершили розгляд справи над таксистом, який спричинив смертельну ДТП у червні 2018 року. Тоді внаслідок автопригоди загинув 30-річний відеооператор Валерій Мартинюк. Впродовж усіх судових засідань обвинувачений Едуард Голюх своєї вини не визнавав. Яке покарання отримав горе-таксист, знає Павло Невесенко.

Це останні зняті кадри оператора Валерія Мартинюка. 1 червня 2018 року він разом з журналісткою на таксі повертаються зі зйомки. Таксист розвертається через подвійну суцільну лінію розмітки і виїжджає на зустрічну смугу.

Тоді у в автівку в’їхав рейсовий автобус. Від отриманих травм оператор Валерій Мартинюк помер у лікарні. В грудні 2018-го справу передали до суду. В смертельній ДТП обвинувачують таксиста Едуарда Голюха. Судове засідання у цій справі тягнулося більш як 5 років.

Впродовж всього часу таксист Едуард Голюх не визнавав своєї провини. У судових засіданнях поводив себе цинічно, розповідають рідні загиблого Валерія Мартинюка.

Після більше ніж 5 років судових засідань, сьогодні 28 грудня суддя Оксана Крижова зачитує вирок Едуарду Голюху.

Окрім цього суд зобов’язав Едуарда Голюха виплатити моральну компенсацію родині загиблого та потерпілій у ДТП Анні Калаур. І хоча й 5 років не максимальний термін, який міг отримати горе-таксист, рідні загиблого оператора задоволені таким рішенням суду.

Засуджений таксист Едуард Голюх має час, аби оскаржити винесене рішення в апеляційному суді. Поки ж наступні 5 років він проведе за ґратами.
А Загиблому в ДТП Валерію Мартинюку цього року мало б виповнитися 36 років. У нього залишилася дружина та троє дітей.

текст

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.