Сб. Лип 27th, 2024

08.12.23

Людмила Жук, Павло Стецюк

Три місяці чекали результатів ДНК. У Рівному прощались із військовим Олександром Пінчуком. Він був командиром гармати. Загинув ще влітку у Запорізькій області внаслідок прямого ворожого прильоту. Сьогодні з Героєм прощались у Рівному.

Майдан Незалежності знову у скорботі. Восьмого грудня в обласному центрі провели в останню земну дорогу 42-річного сержанта Олександра Пінчука.

Олександр Пінчук народився 28 вересня 1980 року у селі Мельниця на Сарненщині. У цивільному житті займався ремонтами як в Україні, так і за кордоном. Пані Любов, односельчанка загиблого героя розповідає, що він ріс на її очах, був другом її сина, який також загинув навесні.

Олександр Пінчук півтора року служив строкову службу в АТО у 2014 році. Та після повномасштабного вторгнення, у квітні 2022 року його знову призвали і він не ховався.

Олександр Пінчук загинув 31 серпня 2023 року на Запоріжжі, внаслідок прямого ворожого прильоту. Рідні чекали підтвердження експертизи ДНК понад три місяці, аби достойно поховати захисника.

В Олександра залишилася дружина, та двоє дітей. Поховали героя на кладовищі “Нове”.

Читайте також: Четверо воїнів з Рівненщини доєдналися до Небесного війська

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.