Сб. Лип 27th, 2024

Рідні подали петицію до президента про присвоєння звання “ГЕРОЯ УКРАЇНИ” (посмертно) хороброму захиснику нашої Батьківщини військовослужбовцю солдату навіднику військової частини А0222,окремої президентської бригади імені Гетьмана Богдана Хмельницького Олександру Королю.

КОРОЛЬ Олександр Вікторович народився 3 жовтня 1985. Проживав у селі Порозове, Коронинської громади, Рівненського району, Рівненської області. Навчався у школі села Тайкури. Далі вступив до Мирогощанського професійно-технічного училища на електромеханіка. Після закінчення навчання працював.

Після повномасштабного вторгнення російських військ на територію України повернувся із заробіток із Чехії аби захищати свою землю.Він мав можливість виїхати назад на роботу за кордон та він вибрав Україну!І вже 09 березня 2022 року вступив до Добровільного формування територіальної оборони. Боронив нашу землю у Києві. Із серпня 2022року був у різних населених пунктах Донецької області такі як Павлівка, Богатирь, Курахово та Велика Новосілка.

На жаль… Велика Новосілка була його останнім населеним пунктом захисту нашої землі… 20 червня 2023 року солдат, навідник 2-го механізованого відділення 1-го механізованого взводу 7-ї механізованої роти 3-го механізованого батальйону КОРОЛЬ ОЛЕКСАНДР ВІКТОРОВИЧ, захищаючи суверенітет та територіальну цілісність України у боротьбі з російським ворогом, вірний військовій присязі, внаслідок мінометно-артилерійського обстрілу від отриманих травм загинув в районі населеного пункту Велика Новосілка Донецької області, – розповідають про захисника у петиції.

Йому було 37 років… Залишилися мама, дружина та троє дітей..

Щоб підтримати петицію, потрібно перейти на сайт інтернет-представництва Президента, авторизуватися в системі і підписати обрану петицію – https://petition.president.gov.ua/petition/216364

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.