Сб. Лип 27th, 2024

25-річний Василь Юрчук житель с. Лопавше Демидівської громади загинув на Харківщині 8 жовтня 2022 року.

На сайті офіційного інтернет-представництва Президента України рідні створили петицію №22/210164-еп 
про присвоєння почесного звання Героя України (посмертно) військовослужбовцю ЗСУ Юрчуку Василю Вікторовичу 11.01.1997 року народження.

Василь разом із побратимами боронив нашу державу до останнього подиху , захищав її із честю та гідністю . Василь був справжнім воїном та патріотом та бажав, щоб його родина жила у вільній та незалежній Україні.
Побратими та командири відмічали його, як: справжній боєць, побратим, який завжди перший йшов на штурм.Одним із найголовніших бажань Василя було одруження, але війна забрала його життя. Служив Василь у 14 омбп, був старший стрілець. Вірний військовій присязі, у бою за нашу Батьківщину, виявивши стійкість та мужність поблизу населеного пункту Першотравневе Харківської області, в результаті вибухів ворожих мінометних обстрілів під час виконання бойового завдання щодо захисту територіальної цілісності та незалежності України, отримавши поранення несумісні з життям, загинув 8 жовтня 2022 року.

Щоб підтримати петицію, потрібно перейти на сайт інтернет-представництва Президента, авторизуватися в системі і підписати обрану петицію – https://petition.president.gov.ua/petition/210164

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.