Сб. Лип 27th, 2024

Дата: 23.01.2024 08:53

Кількість переглядів: 16


Орденами Князівський хрест Герою «Навіки в строю» (посмертно) нагородили Дмитра Рицького, Михайла Лазуцького, Василя Коляду, Андрія Тішка, Віктора Стецюка та Анатолія Улянчука .

Скорботу рідних не розвіяти крізь віків. Кожен із нас у великому боргу перед загиблими захисниками і перед їхніми родинами. Пам’ятаймо та шануймо подвиг кожного воїна!


 

ДМИТРО РИЦЬКИЙ

Дмитро Рицький загунув під час виконання бойового завдання на Донеччині 18 травня 2022 року. Йому було лише 21 рік. З 2019 року Дмитро був учасником АТО. Його знали як доброго, чуйного, веселого та відповідального бійця. Його життєвим кредо було гасло «Рухатися тільки впереред!».

МИХАЙЛО ЛАЗУЦЬКИЙ


Михайло Лазуцький загинув 27 липня 2022 року в результаті ворожого обстрілу, під час виконання бойового завдання захисту незалежності України в районі населеного пункту Берестове, Донецької області. Михайло проходив строкову службу у прикордонних військах, займався боротьбою, маючи дуже веселу вдачу, завжди був душею будь-якої компанії. 

ВАСИЛЬ КОЛЯДА

Коляда Василь був навідником кулеметного відділення кулеметного взводу стрілецького батальйону. Загинув 1 вересня 2022 року В результаті ворожого обстрілу під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Момотове Харківської області, захищаючи неньку-Україну від російського окупанта, Герой, не вагаючись, віддав найцінніше, що тільки мав – власне життя.

АНДРІЙ ТІШКО


Андрій Тішко загинув 23 липня 2022 року, захищаючи Україну у боях на Донеччині. Сильним своїми переконаннями, чесним, принциповим та відповідальним, надійним, доброзичливим та відвертим, завжди готовим прийти на допомогу, – таким згадують його друзі та колеги. 

ВІКТОР СТЕЦЮК


Віктор Стецюк загинув 20 квітня 2023 року під час виконання військового обов’язку поблизу Кучерівки Харківської області, внаслідок ворожого обстрілу. 
«Він був сумлінним, відповідальним, добродушним, порядним. Міг розв’язати будь-яку проблему та завжди охоче допомагав іншим. Вмів грати на гітарі та красиво співав. Був відданий сім’ї та друзям, мав велике почуття відповідальності», – розповідає матір загиблого.

АНАТОЛІЙ УЛЯНЧУК


Вболівав за долю України, був справжнім її патріотом.  Анатолій У був мужнім та сильним, до останнього життєвого подиху боровся за свободу, за мир, за вільне майбутнє кожного з нас. Він загинув в результаті ворожого обстрілу під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Першотравневе Куп’янського району Харківської області. За період служби він побував у багатьох гарячих точках, де виявив мужність і сміливість.


« повернутися

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.