Сб. Лип 27th, 2024

В Україні працюють над вдосконаленням процесу мобілізації. Час вимагає змін й до умов бронювання на місцевому рівні. На цьому наголосила заступниця голови Рівненської ОДА Людмила Шатковська під час засідання робочої групи з визначення підприємств, установ і організацій області критично важливими.

Економіка області має працювати, щоб забезпечувати стабільну діяльність регіону та надавати послуги мешканцям. Разом з тим, маємо переглянути умови для подання документів на бронювання. Зокрема, планується додатково застосувати критерій щодо кількості працюючих на підприємстві під час подання документів на комісію ОДА, – зазначила Людмила Шатковська.

Заступниця голови ОДА доручила представникам комісії підготувати пропозиції щодо змін у розрізі галузей.

Також під час засідання члени комісії визнали критично важливим одне з промислових підприємств Рівненщини.

Нагадаємо, на сьогодні 50%-бронюванню підлягають працівники державних органів та органів місцевого самоврядування. Також відстрочку мають підприємства, яким встановлено мобілізаційне завдання, виробляють товари для ЗСУ та визнані критично важливими. При цьому більше половини працівників можуть забронювати лише підприємства паливно-енергетичного комплексу.

За інформацією Рівненської ОВА.

Читайте також: Індивідуальні консультації, юридичний супровід, створення рад ВПО та інтеграція у нову громаду: як на Рівненщині допомагають переселенцям

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.