Пт. Вер 20th, 2024

25.10.23

Ольга Данілюк, Павло Стецюк

Розмалювали гільзи від снарядів, аби допомогти ЗСУ. Дві рівненські художниці організували благодійний аукціон, щоб зібрати кошти для військових. Яким чином відбуватиметься збір і які вироби створили майстрині, бачила Ольга Данілюк.

Рівненські художниці Марія Кушнірук та Марина Голуб-Єфімчук розфарбовують гільзи від снарядів аби зібрати гроші для військових.

Ідея з перетворення відстріляних боєприпасів на артоб`єкти виникла в однокласниці Марини.

Тож разом дівчата їх розфарбували та організували благодійну лотерею. Одну гільзу отримає той хто задонатить найбільшу суму, іншу гільзу буде розіграно рандомно. Загальна сума збору буде порівну розділена на потреби двох бригад.

Автівка для однієї з бригад коштує 140 тисяч і їм не вистачає на неї сорока. Для іншої ж необхідно зібрати ще 140 з двохсот тисяч. Самостійно такі суми зібрати військові не в змозі.

Хто хоче отримати розфарбований відстріляний боєприпас, може до 27 жовтня долучитися до благодійного аукціону. Зробити це можна, зайшовши на сторінки художниць у соцмережах. До слова, цей аукціон у них далеко не останній, у планах є розфарбування ще декількох гільз, аби допомогти ЗСУ.

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.