Сб. Лип 27th, 2024

“За даними ГУР, керівництво Росії знало про те, що ХАМАС готує терористичний напад на Ізраїль. Москва передала бойовикам озброєння, яке їм вдалось захопити під час війни проти України”, – розповів Черняк.

Крім того, українській розвідці відомо, що російські ПВК взаємодіють з ХАМАСом, зокрема в плані обміну досвідом ведення бойових дій.

“Зараз Кремль використовує факт нападу ХАМАСу і задля поширення чергової пропаганди проти України, і для відволікання уваги світу від російської агресії”, – зазначив Черняк.

Водночас, за оцінками ГУР, вже кілька груп, які виконують завдання російських спецслужб, діють на територіях бойових дій виключно в інтересах Росії, додає співрозмовник.

ХАМАС два роки обманював Ізраїль перед нападом

Нагадаємо, як вчора написало видання Reuters з посиланням на джерела з палестинської сторони, ХАМАС використовував хитрощі, щоб переконати Ізраїль в небажанні воювати.

Терористи спеціально створювали враження, що ніби не готуються до бою, хоча насправді все було навпаки. ХАМАС збудували в секторі Газа копію ізраїльського поселення, де бойові угруповання відпрацьовували висадку військового десанту та штурм. Все це вони знімали на відео.

Як пише Reuters, джерело в ізраїльських службах безпеки визнало, що служби безпеки Ізраїлю були обдурені ХАМАСом.

“Вони змусили нас думати, що їм потрібні гроші. І весь час вони брали участь у навчаннях/тренуваннях, доки не влаштували наступ”, – сказало джерело.

Новина доповнюється…

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.