Сб. Лип 27th, 2024

08.01.24

Ілля Томашевський, Павло Стецюк

Був жир, а тепер і сік. Після резонансу із сумнівними закупівлями, в бюджет Рівного повернули гроші за неякісний та не безпечний жир для пунктів незламності. А це близько 1,2 мільйона гривень. Разом з тим, стало відомо, що експосадовцю міської ради повідомили про ще одну підозру. Тепер це сік за завищеними цінами. Більше про цю справу – далі.

Неякісний та небезпечний. Такий результат перевірки від Держаудитслужби щодо жиру, який наприкінці 22-го року придбав Департамент економічного розвитку Рівненської міської ради.

Одна, як вже згодом з’ясували правоохоронці, підприємець порушив умови договору щодо якості товару.

За словами фахівців, споживання людиною такої продукції надалі призвело б до суттєвого збільшення ризику смерті від серцево-судинних захворювань.

Після встановлення цих фактів, прокурори пред’явили позов.

Та як з’ясували правоохоронці згодом, що 47-річний екскерівник Департаменту виконкому Рівненської міськради ще й закупив понад 50 тисяч літрів соку, для тих пунктів незламності. Однак, їх ринкова ціна вдвічі менша. Таким чином міська рада втратила понад мільйон гривень.

Судовий розгляд триває. Відтак, ексдиректора департаменту Володимира Липка обвинувачують у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки державним інтересам.

Читайте також: Зловили “на гарячому”: на Рівненщині поліцейські затримали посадовця-хабарника

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.