Пт. Вер 20th, 2024

Якщо ви лише починаєте просування бренду на міжнародний ринок або тільки відкриваєте власний інтернет-магазин і хочете уникнути помилок новачків, краще завчасно провести аналіз обраної вами ніші, її успішності та перспективи. Самостійно це зробити неможливо – дослідження ринку мають проводити досвідчені професіонали. Тож краще замовити відповідну послугу на https://westernbid.com/niche-research і отримати детальний аналіз стосовно популярності, сильних та слабких сторін інтернет-магазину.

Чим допомагає послуга дослідження ринку?

Кваліфікований аналіз ринку дозволяє дати відповіді на цілий ряд запитань:

  • чи користується товар, який ви плануєте висувати на міжнародний ринок, попитом серед покупців;
  • як правильно позиціонувати товар: який стиль опису та фотографій йому найкраще пасує;
  • як правильно оформити загальну сторінку магазину, аби дотриматися актуальної для покупців концепції;
  • чому раптово ваш товар просів по продажам або чому ви так і не змогли набрати потрібну кількість покупців.

З яких компонентів складається дослідження ринку послуг

Стратегія дослідження ринку послуг складається з кількох важливих аспектів:

  1. Аналіз попиту. Якщо ви продаєте на маркетплейсах, фахівці вивчають, які товари користуються попитом саме на конкретній платформі. Також досліджується попит на продукт в різних куточках світу.
  2. Аналіз конкурентів. Важливо звернути увагу на найбільш популярних продавців у вашій ніші. Під час аналізу відбувається детальна оцінка концепції, цінової політики, слабких та сильних сторін ваших конкурентів. Ні в якому разі не потрібно їх копіювати, але почерпнути для себе корисну інформацію не буде зайвим.
  3. Ретельний аналіз вашого магазину. Бажано провести повноцінний аудит сторінки на маркетплейсі або вашого сайту: перевірити всі описи та зручності у використанні платформи, проаналізувати цінову політику тощо.

Маркетингове дослідження ринку: поетапний розбір

Перш за все варто визначитися з компанією, яка буде проводити для вас дослідження ринку. Обирайте перевірених надійних фахівців, умови співпраці з якими вам підходять. Далі все максимально просто:

  1. Залишіть заявку для зворотного зв’язку.
  2. Вкажіть все про ваш магазин: процес виробництва, цілі.
  3. Обсудіть усі деталі: поставте питання, відповіді на які вас цікавлять.
  4. Дочекайтеся результатів аналізу. Фахівці оцінюють усі перераховані вищі аспекти, нададуть вам повноцінну консультацію з графіками, цифрами, а також подальшими рекомендаціями. Процес аналізу спеціалістами Western Bid зазвичай триває до 5 робочих днів.

При цьому помилково вважати, що послуга дослідження ринку актуальна не тільки новачкам. Насправді, навіть якщо ви вже досвідчений гравець ринку, не зайвим буде час від часу аналізувати та вивчати конкурентів, досліджувати клієнтську базу, дізнаватися ще більше про потенційних покупців та актуальні тренди у конкретній ніші. Це допоможе не лише підтримувати позиції вашого бренду, але й покращувати їх.

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.