Нд. Вер 22nd, 2024

18.12.23

Ілля Томашевський

Пішоходи під колесами авто, нетверезий водій з бурштином і отруєння чадним газом. Упродовж минулих вихідних на Рівненщині сталось кілька надзвичайних подій. Деталі у сюжеті.

Вирішила скоротити й опинилася у лікарні. В Рівному жінка переходила дорогу у невстановленому місці й потрапила під колеса автомобіля. ДТП на вулиці Білій сталося вже, коли було темно. Про інцидент поліцію повідомили медики, які госпіталізували жінку.

Поліцейські встановили, що 54-річна жителька Рівного перетинала проїзну частину поза межами пішохідного переходу, де потрапила під колеса автомобіля «Opel Insignia» під керуванням 35-річного рівнянина. Жінку з переломом ноги госпіталізували лікарні. СТИК Автомобіль вилучено та поміщено на спецмайданчик. Попередньо відомо, що керманич був легковика тверезий. У нього також відібрані біологічні зразки, – зазначає речниця ГУНП в Рівненській області Юлія Мозоль.

У Рівненському районі під час пожежі чоловік отруївся чадним газом. Вогонь спалахнув у будинку села Нова Українка. Постраждав 59-річний чоловік, якого було госпіталізовано в Рівненську обласну лікарню.

А от на півночі Рівненщини поліцейські випадково зловили “джек-пот”. Правоохоронці помітили, що водій “Ленд Крузера” не увімкнув “поворотник” і зупинили керманича. А той виявився п’яним та ще й із бурштином.

У селі Степангород зупинили автомобіль “Toyota Land Cruiser Prado”, керманич якого під час зміни напрямку руху не увімкнув покажчик повороту. Під час спілкування із 44-річним місцевим жителем з?ясувалося, що у нього відсутнє при собі посвідчення водія та він має ознаки алкогольного сп’яніння. Утім, від огляду водій категорично відмовився. Водночас під час поверхневої перевірки у багажному відділенні позашляховика інспектори виявили пакет із бурштином. Слідчо-оперативна група, яку викликали на місце події, вилучила каміння, загальною вагою близько двох кілограмів та автомобіль, – розповідає речниця ГУНП в Рівненській області Юлія Мозоль.

У Клесові 23-річний водій ВАЗівки наїхав на пішохода. Останній був без сітловідбивальних елементів. А зі слів водія, йому назустріч їхав інший автомобіль, який засліпив його.

Унаслідок ДТП 48-річного жителя Клесова із черепно-мозковою травмою та переломом скроневої кіски госпіталізували. На двоколісному транспортному засобі та одязі потерпілого не було світловідбивачів або будь-яких інших елементів, які б виділяли його у темряві. Зі слів водія легковика, в момент наїзду назустріч рухався інший транспортний засіб, який його “засліпив”, – каже речниця ГУНП в Рівненській області Юлія Мозоль.

А от на Сарненщині чоловік переплутав пакунок у маршрутці й вирішив не повертати. Адже в сумці був телефон, ліки, лампа та продукти, які передбачалися для пенсіонерки. Та все ж горе-щасливчика знайшли й тепер йому загрожує до 8 років з ґратами.

Читайте також: У Рівному неповнолітній водій у стані сп’яніння порушив комендантську годину

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.