Сб. Вер 21st, 2024

15.03.24

Анна Яцук, Володимир Захаров

Сім років чекали і взяли шлюб у стінах шпиталю. На Рівненщині одружився поліцейський, який проходить лікування в обласному госпіталі ветеранів війни. Зі своєю нареченою знайомі давно. Зізнається, постійно не вистачало часу на офіційну церемонію. Нещодавно освідчився коханій і вона сказала ТАК. Як давали обітниці один одному, бачила Анна Яцук.

Чи я хвилююсь? Ні, після того, де я був і що я бачив – я не хвилююсь. Це радісна подія.

Це емоції Андрія за 20 хвилин до весілля. Чоловіку 35 років. Старший лейтенант поліції з Житомирщини. Добровольцем записався у бригаду «Лють» у складі штурмового полку «Сафарі». Перебував на Бахмутському напрямку. Під час штурму, восени уторік отримав важке поранення.

У нас була штурмова група з 4 людей. По нас прилетіло, двоє побратимів загинуло у тій посадці. Оглянув себе, зрозумів, що все. Бо з ока кров, з шиї, руки – ноги. Коли я себе оглянув то надати собі допомогу не зміг і побратими мені теж. Я був впевнений що помру, – розповідає Андрій Печенюк, поліцейський 

Андрій дочекався евакуації. Під жахливими обстрілами його несли побратими чималу відстань.

Тактичний медик мене підлатав, поклав у нору і в ту нору прилетіло. І мене засипало. І мене ще побратими відкопували. Вбили і поховали (сміється – авт.) – згадує Андрій.

На наступний день я вже була в Дніпрі. Я відчула полегшення, що він живий, – продовжує Катерина.

Катерина наречена Андрія. Теж родом з Житомирщини. Пара разом вже 7 років. Познайомились у спільних друзів. Катерина супроводжує Андрія медичними закладами України. Нині на Рівненщині. Тут поліцейський вже два місяці проходить реабілітацію. Займається з фахівцями.

Андрій та Катерина планували одружитись давно. Але постійно кажуть, не вистачало часу.

Андрій зробив Катерині пропозицію телефоном, перебуваючи вже у Рівненському обласному госпіталі ветеранів війни.

Я була тоді вдома, Андрій мене подзвонив і сказав, що хоче зі мною одружитись офіційно і що це можна зробити у госпіталі і я погодилась. Мабуть прийшов час, – згадує наречена Катерина Кураченко.

До дня одруження Катерина ретельно підготувалась. Прибрала сукню – вишиванку. Останні приготування і пара вже готова давати обітниці один одному.

Все за українськими традиціями. Ламають хліб та куштують. А також приймають вітання від працівників закладу.

У нашому закладі це вже друге одруження. Для закладу це позитив, а позитив це плюс для реабілітації, – каже Оксана Киричук, медичний директор Рівненського обласного госпіталю ветеранів війни.

Прийшли привітати молодят й інші пацієнти госпіталю. Розділили свято у неформальній обстановці.

Загалом для Андрія та Катерини це вже другий шлюб. Мають двох синів від попередніх шлюбів. На сьогоднішній церемонії їхніх рідних не було. Кажуть, це буде для них сюрприз, про який дізнаються по телевізору. Але обов’язково влаштують ще одне весілля у колі найближчих. 

Читайте також: Повернувся в Україну, щоб врятувати рідних з окупації – історія добровольця про шлях до ЗСУ

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.