Сб. Лип 27th, 2024

21.03.24

Ольга Данілюк, Володимир Захаров

Нічний домашній арешт замість тримання під вартою. Йдеться про колишнього військкома Володимирецького району. Його підозрюють у сприянні визнання чоловіків призовного віку непридатними до служби, за що він та член ВЛК брали понад 400 тисяч гривень. 5 березня цього року правоохоронці затримали їх на гарячому. Тепер колишній військком знаходиться в СІЗО, але нарікає на стан здоров`я і хоче звідти вийти. Більше про це, дивіться далі у сюжеті.

Ухвалою слідчого судді міського суду від 7 березня цього року задоволено клопотання старшої слідчої, обрано Порєчному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 4 травня і встановлено заставу 908 400 гривень, – каже суддя Олег Полюхович

Мова про колишнього воєнкома Володимирецького району. Його разом із членом ВЛК підозрюють в організації схеми ухилення від мобілізації. Зокрема, за визнання непридатними до служби двох поранених військових вони вимагали 7 400 доларів. Під час одержання цих коштів, 5 березня правоохоронці їх і затримали. Рівненський міський суд відправив колишнього воєнкома в СІЗО. Однак, не маючи змоги внести за себе заставу. Чоловік просить Рівненський апеляційний суд відпустити його додому, під нічний домашній арешт.

Аби переконати суд змінити Геннадію Порєчному запобіжний захід його адвокат посилається на вік свого підзахисного та стан його здоров`я.

Аргументувати чому колишньому воєнкому Володимирецького району пом`якшувати запобіжний захід не можна було нікому. Прокурор з невідомих причин на засідання не з`явився. Тож колегія суддів ухвалювала рішення виключно після спілкування з підозрюваним та його захисником.

Додамо, що під час обшуків у фігурантів справи правоохоронці вилучили кошти у різній валюті на загальну суму майже 5 млн грн, чорнові записи, особові справи призовників, копії медичних та інших документів. Якщо вину колишнього воєнкома суд доведе загрожує йому від 3 до 8 років за ґратами з конфіскацією майна.

Читайте також: Обріз рушниці, пістолет і патрони: четверо жителів Рівненщини незаконно зберігали зброю

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.