Сб. Лип 27th, 2024

04.10.23

Анна Яцук, Павло Стецюк

Проходити службу за місцем проживання. Прикордонники на межі Рівненщини з білоруссю цілодобово охороняють кордон. Частина особового складу – місцеві мешканці. Жителі поліських районів підписують контракт і поповнюють лави прикордонної служби. Чому так вчиняють, дивіться далі.

Іван водій у прикордонній службі. Пів року тому підписав контракт. Працює на рубежі Рівненщини з білоруссю.

Івану 30 років. За професією автослюсар. Щоправда, за спеціальністю не працював, їздив на заробітки за кордон. Повернувся в Україну під час великої війни й вирішив стати прикордонником. Несе службу неподалік від дому. Адже живе в одному з сіл на Дубровиччині. Часто бачить дружину і своїх двох синів.

Владислав оператор БПЛА. Підписав контракт з прикордонною службою ще до великої війни й пройшов навчання, щоб керувати дроном. Мешкає в одному з сіл, неподалік кордону тому добре знає тутешніх людей і місцевість.

Кордон з білоруссю у межах Рівненщини становить трохи більш як двісті кілометрів. Начальник пресслужби 9 прикордонного загону Юрій Шахрайчук каже, жителі прикордонних населених пунктів як ніхто інший, знають територію, тому такі працівники цінні.

Державна служба по захисту кордонів України у час війни надзвичайно важлива. Адже саме прикордонники першими зустрічали ворога. Наразі захист кордону посилений, підкріплюють його і кадрами. Всіх охочих запрошують поповнювати лави прикордонної служби.

Додає, сьогодні Україна переживає важкі часи. Нелегко і прикордонникам. Та по при все, вони сумлінно вартують державний рубіж. Адже Перемога залежить від кожного з нас.

Читайте також: У Костополі відкрили меморіальну дошку на честь загиблого військового Андрія Корнійчука

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.