Нд. Вер 22nd, 2024

“За час ведення бойових дій на передовій фігурант вбив щонайменше 21 військовослужбовця ЗСУ. Зловмисник входив до складу ворожого підрозділу снайперів, що обстрілював позиції українських військ у районі Донецька”, – йдеться в повідомленні.

Українські захисники захопили його в полон наприкінці літа поблизу селища Невельське Покровського району на Донеччині.

За даними слідства, затриманим виявився мешканець тимчасово окупованого Донецька, який працював комірником у місцевому автомагазині, а у 2015 році приєднався до так званої “народної міліції днр”.

“Там він отримав позивний “Мєсний” та пройшов навчання в російських таборах підготовки бойовиків під керівництвом інструкторів-спецназівців з країни-агресора”, – розповіли в СБУ.

Після тренувань на полігонах його призначили до складу “окремого взводу снайперів 100-ї окремої мотострілецької бригади”, яка підпорядковувалась командуванню 1-го армійського корпусу ЗС РФ.

У лавах ворожого підрозділу виконував бойові завдання російських командирів проти сил АТО на сході України.

“За вбивства українців зрадник щомісяця одержував від окупантів “зарплату” в рублях. Після початку повномасштабного вторгнення рф зрадника включили до лав окупаційних угруповань Південного військового округу країни-агресора”, – зазначили у відомстві.

Разом з російськими загарбниками він брав безпосередню участь у боєзіткненнях на західних околицях Донецька, а також біля селища Піски та Мар’їнки. У грудні 2022 року підрозділ ворожого снайпера отримав від гауляйтера Пушиліна так званий “орден республіки” за участь у війні проти України.

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.