Сб. Лип 27th, 2024

Коли сонячна пора «на порозі», всі починають активно задумуватися про придбання якісних косметичних продуктів, що здатні забезпечити надійний захист шкіри від негативного впливу сонячних променів. Бо сонце це не тільки про корисний вітамін Д але і про досить агресивний вплив на шкіру. Отже, щоб обрати ідеальні сонцезахисні засоби для тіла https://fabo.ua/telo-spf-i-avtozagar, консультанти Fabo радять відповісти на три питання: Яка ступінь захисту, Яка текстура косметичного продукту, Який спосіб застосування.

Трішки теорії

Сучасне виробництво сонцезахисних засобів регулюється. Це значить, що вся інформація про продукт вказана на упаковці. Індекси захисту виражені в SPF (Sun Protection Factor). Виробники пропонують засоби з 4-ма рівнями захисту SPF:

  •   6 і 10. Цей продукт забезпечує мінімальний захист, який підійде для дуже темної шкіри або для не дуже сонячних днів;
  •   15, 20 і 25. Це косметика з середнім рівнем захисту, яка підходить для темної або трішки засмаглої шкіри. Також можна використовувати якщо у вас «світла» шкіра, яка засмагає легко;
  •   30 і 50. Це вже мова про високий захист, тому такі засоби підходять для світлої дерми, що схильна до почервоніння та подальшої поступової засмаги;
  •   50+. Це вже дуже високий захист, який підійде для дуже світлої шкіри. Мова саме про ту світлу дерму, яка важко засмагає і схильна до сонячних опіків.

Експерти радять вибирати максимальний захист на початку свого перебування під сонцем. А коли засмага з’явиться, актуально поступово зменшувати індекс SPF.

Текстура має значення

В плані текстури косметичних продуктів, варто робити вибір відповідно до того, як ви використовуватимете сонцезахисний засіб. Виробники пропонують:

  •   Крем;
  •   Молочко;
  •   Гель;
  •   Олію.

Крем більш жирний та підходить для дуже світлої шкіри. Також це ідеальний вибір, якщо треба купити засіб для нанесення на обличчя.

Молочко вважається найпоширенішою варіацією. Чудово підходить для всіх типів шкіри.

Гель відрізняється «прохолодністю», приємністю. Мінус – не забезпечує високого ступеню зволоження.

Олію слід використовувати для шкіри яка вже засмагла. Олію наносять більш тонким шаром, тому навіть якщо її SPF високий, нанесеної кількості може не вистачити для захисту світлої шкіри. Тому пам’ятаємо, олія – для шкіри що вже має засмагу!

Вибір засобу за упаковкою

Упаковка та спосіб нанесення сонцезахисної косметики теж має значення. Це може бути пляшка (з дозатором), спрей, тюбик. Перший варіант оптимальний, бо це зручно і гігієнічно. Спрей підійде для тих кому важлива простота та швидкість нанесення. Засоби в тюбиках підійдуть для обличчя, бо потрібна невелика кількість сонцезахисного продукту.

До речі про об’єм… консультанти Fabo.ua радять купувати сонцезахисні засоби у невеликих ємностях. Чому? Бо використовувати наступного літа той самий крем, який ви не встигли використати цього літа ЗАБОРОНЕНО. Тому краще купувати косметичні продукти саме в такій упаковці, яку ви точно використаєте в цьому сезоні. Так вам гарантований і захист на оптимальному рівні, і безпека, яка можлива тільки у випадку використання «свіжої» косметики.

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.