Сб. Вер 21st, 2024

15.03.24

Владислав Стецюк, Павло Стецюк

Були колегами на роботі і стали братами по зброї. У Рівному відкрили меморіальні дошки трьом загиблим працівникам ШЕУ. Вони поклали свої життя за незалежність України. А саме Дмитро Бойко, Борис Коваль та Віталій Стиба.

Борис Коваль народився на Рівненщині. Все життя пропрацював у Рівненському ШЕУ. Пройшов шлях від штатного працівника до головного інженера. У квітні 2023 року чоловіка мобілізували.

Віталій Стиба народився у Рівному. Тут навчався у школі та технікумі. Займався єдиноборствами. Став чемпіоном області з кікбоксингу. Не маючи бойового досвіду пішов добровольцем у спецроту «Гонор» батальйону «Вовки Да Вінчі».

Дмитро Бойко теж рівнянин. Чоловік не мав військового досвіду. Коли розпочалась війна ,не ховався. Як отримав повістку – не вагаючись пішов захищати Україну.

Дмитро Бойко, Віталій Стиба та Борис Коваль поклали свої життя на Донеччині. Пам’ятні дошки Героїв розмістили на будівлі Рівненського ШЕУ. Тут всі троє працювали. До слова, меморіальні дошки відкриватимуть в обласному центрі щоп’ятниці за програмую “Рівне – місто Героїв”.

 Читайте також: Поклав життя за побратимів: У Рівному відкрили меморіал українському військовому Максиму Данічкіну

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.