Чт. Жов 24th, 2024

За внесок у розвиток донорського руху Костопільська громада одержала від Рівненського обласного центру служби крові відзнаку «Команда, дружня до донорства». 

30 жовтня Костопільська міська рада учетверте в 2024 організовує забір крові у потенційних донорів громади та забезпечує доїзд. Охочі здати кров, якої  зараз гостро потребують наші поранені бійці, а також цивільні важкохворі (у тому числі діти), мають зареєструватися на поїздку для донації у Рівненському центрі служби крові за телефоном:  (067)362 08 63.  

Дуже важливо правильно підготуватися до здачі крові, інакше навіть за хороших показників здоров’я донору можуть відмовити. Склад раціону, вживання алкоголю чи ліків можуть уплинути на певні показники крові і зробити її непридатною для переливання. Ознайомитися, як підготуватися та швидко відновитися після донації, можна тут. 

Кров неможливо виробити в лабораторії, синтезувати, її неможливо чимось замінити. У разі, якщо потрібне переливання крові, а її немає, хвора людина може померти. Тому стати донором крові означає долучитися до тих, хто рятує життя.


Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.