Пн. Вер 16th, 2024

Дата: 20.12.2023 16:42

Кількість переглядів: 19


Четверте засідання робочої групи з розробки стратегії розвитку Костопільської громади відбулося у міській раді 20 грудня. Присутні переглянули та обговорили стратегічні, операційні цілі та завдання, які розробили на попередніх зустрічах. Далі зайнялися корегуванням і відбором технічних завдань на проєкти розвитку для плану реалізації стратегії.

Як зазначає заступник міського голови Юрій Кузнюк, над стратегією працюють із врахуванням сьогоднішніх реалій. Значну увагу в поданих проєктах приділено вирішенню труднощів у громаді, що виникли після повномасштабного вторгнення. Також було обговорено створення центру реабілітації для військових та підтримка їх самозайнятості, особливо в сільській місцевості.

«Найближчим часом ми повинні визначитися які проєкти потраплять до стратегії, адже їх подано чимало. Громадськість та члени робочої групи плідно попрацювали, подали свої ідеї. Ми ж разом відберемо ті ідеї, що відповідають стратегічним цілям. Війна вносить свої корективи, тому не всі проєкти можна втілити в життя. Попри це, стратегія залишиться актуальною ще декілька років і після перемоги ми зможемо ще більш активно працювати над розвитком нашої громади завдяки цій дорожній карті», – розповідає Юрій Кузнюк.

Серед поданих проєктів були ідеї, що стосувалися не лише життєдіяльності міста Костопіль, але й громади загалом.

«Сьогодні ми розглянули проєкти з освітлення сільських населених пунктів та дороги. Адже це дві основні проблеми у старостинських округах громади. Сподіваюсь, що проєкти увійдуть до стратегії і будуть реалізовані. Також обговорили створення умов для розвитку молоді і дітей в селах. До прикладу, облаштування молодіжного простору, закупівля спортивних тренажерів, створення творчих гуртків на базі шкіл та клубів», – зазначила староста Золотолинського старостинського округу Анна Король.

Нагадаємо, у складі робочої групи працюють представники громадськості та бізнесу, депутати, керівники комунальних підприємств та закладів, члени виконавчого комітету, старости і не тільки. А до подання проєктів, а також до масштабного опитування були долучені жителі громади. Так, завдяки активним громадянам, співпраці влади і партнерів буде створено важливий документ.

До розроблення Стратегії залучено експертів проєкту «Підтримка стратегічного планування розвитку територіальних громад Рівненської, Житомирської та Полтавської областей», який реалізується ГО «Ендшпіль» завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА». Костопільська громада – одна із дев’яти громад на Рівненщині, що отримала таку підтримку.


« повернутися

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.