Сб. Лип 27th, 2024

16.11.23

Владислав Стецюк, Павло Стецюк

У Рівному пройшов конгрес при Президенті України. Обговорили проєкти підтримки ветеранів, співробітництво громад та розвиток агропромислового комплексу. Зокрема уклали 73 договори про міжмуніципальну кооперацію тергромад. На базі сьогоднішніх обговорень, до центральних органів влади направлять пропозиції задля підтримки та розвитку Рівненщини.

У Рівному пройшов конгрес влади при Президенті України. Обговорювали 4 питання. Одне з них – ветеранська політика. Вона охоплює фізичну реабілітацію, психологічну та соціальну. На Рівненщині планують відкрити два центри життєстійкості. В Здолбунові та в обласному центрі.

Марина Корольова додає, що в регіоні продовжують видавати гранти на відкриття та розвиток власного бізнесу для ветеранів.

Олексій Сніцаренко – один з ветеранів, що отримав гранд. Чоловік з 2017-го захищав Україну. А 4 роки тому Олексій відкрив власне СТО. Аби закупити унікальне обладнання, ветеран надіслав заявку на грант й отримав 250 тисяч гривень для розвитку власного бізнесу.

Олексій прийшов на конгрес, аби дізнатися чи може отримати грант на власну справу його дружина, як член сім’ї учасника бойових дій.

Також на Конгресі обговорили питання розбудови Клеванського госпіталю ветеранів війни. Зокрема, будівництво нового корпусу на понад 10 тисяч квадратних метрів.

Обговорили й співпрацю тергромад регіону. Уклали 73 договори міжмуніципальної кооперації. Рівненщина входить в п’ятірку лідерів за кількістю укладених договорів.

Начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль каже, важливо було обговорити розвиток агропромислової сфери. Зокрема звернулися до міністерства та Верховної ради про виділення коштів на підтримку тваринництва.

Загалом, обговорені питання та винесені щодо них пропозиції відправлять до центральної влади та профільних міністерств, аби ті підтримали розвиток Рівненщини.

Читайте також: На Рівненщині школярі захворіли на скарлатину: як почуваються хворі? (ВІДЕО)

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.