Сб. Кві 27th, 2024

29.03.24

Владислав Стецюк, Павло Стецюк

Він мріяв побачити океан та рідного сина, але загинув на війні. У Рівному відкрили дошку пам’яті полеглому військовому Дмитру Марцинковському. У червні 2022 року чоловік добровольцем пішов захищати рідну країну. Пройшов навчання у Великій Британії та на Львівщині. Потому поїхав на фронт. Там на Донеччині 9 листопада віддав своє життя за Україну.

У пам’ять про Героя. У Рівному відкрили меморіальну дошку Дмитру Марцинковському. Розмістили її на фасаді ліцею №24.

Дмитро Марцинковський народився у Рівному. Тут навчався у 24 ліцеї. Матір Героя Ольга пригадує, у шкільні часи Дмитро розв’язував усі проблеми сам.

Дмитро Марцинковський виховувався патріотом. А його батько з 2014 року боронить терени України на сході.

Коли розпочалась повномасштабна війна Дмитро не хотів залишатися осторонь. Пішов добровольцем у військкомат. До цього чоловік не мав військового досвіду. Спершу Дмитро поїхав на навчання у Велику Британію, потому на Львівщину. Служив в одній бригаді з батьком. Далі – передова.

Дмитро Марцинковський разом з дружиною мріяли побувати біля океану. Та найдужче чоловік хотів побачити свою дитину, на народження якої чекало подружжя. Сину нині 1 рік, та Дмитро так і не встиг побачити його. 9 листопада 2022 року життя Героя обірвалось на Донеччині. Дмитро загинув унаслідок мінно-вибухової травми при виконанні бойового завдання.

Читайте також: Рівне проведе в останню дорогу 30-річного солдата Андрія Любчика

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.