Сб. Лип 27th, 2024



 

Заступник міського голови Юрій Кузнюк та начальник управління економіки та регіонального розвитку Віталій Повх взяли участь у тренінгу «Управління проєктами в рамках програми ЄІБ «Енергоефективність громадських будівель в Україні» (UPBEE). Захід відбувся 30-31 травня у місті Жовква, що на Львівщині.
 
Юрій Кузнюк та Віталій Повх презентували три субпроєкти Костопільської громади та ознайомилися з сучасними підходами до управління проєктами, зокрема у сфері енергоефективності. Разом з фахівцями обговорили методи планування, контролю та оцінки проєктів, а також ознайомилися з найкращими європейськими практиками у цій галузі.
  
У рамках програми UPBEE в Костопільській громаді планується реалізація трьох важливих проєктів:
 
– капітальний ремонт корпусу №1 (будівля лікарні з харчоблоком) КНП «Костопільська БЛІЛ» (заміна покрівлі, заміна вікон, зовнішнє опорядження та утеплення фасадів)
 
– капітальний ремонт з теплоізоляції огороджувальних конструкцій (зовнішніх стін) будівлі Костопільської ДЮСШ
 
– капітальний ремонт ЗДО №3 «Сонечко» (заміна покрівлі, зовнішнє опорядження та утеплення фасадів)
  
“Успішна реалізація цих проєктів стане важливим кроком до створення енергоефективної громади. Впровадження заходів з енергоефективності дозволить значно знизити витрати на утримання громадських будівель та покращити екологічну ситуацію у регіоні” – підсумував Юрій Кузнюк
 
Програма UPBEE (Ukrainian Public Buildings Energy Efficiency), яку фінансує Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), спрямована на підвищення енергоефективності громадських будівель в Україні. Мета програми полягає у зменшенні енергоспоживання та поліпшенні умов для користувачів громадських будівель, зокрема шкіл, дитячих садків, лікарень та інших об’єктів соціальної інфраструктури.

Фото без опису




Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.