Нд. Вер 22nd, 2024

“Тривожна кнопка” вже підключена у 63% закладах освіти Рівненщини. Таким чином школи і дитсадки перебувають під захистом поліції охорони. Про це інформують в Рівненській ОДА.

У межах урядової Концепції безпеки закладів освіти ми продовжуємо встановлення у школах та садках області кнопки виклику поліції охорони. Після її натиску до закладу освіти негайно прибуде воєнізована охорона, аби захистити дітей або вирішити будь-які інші “позаштатні ситуації”, пов’язані з безпекою, — прокоментував в.о. голови ОДА Сергій Подолін.

Також найближчим часом у найбільших закладах освіти повинні будуть нести службу поліцейські, які відповідатимуть за безпеку дітей. Згідно з критеріями, таких закладів в області є 56.

Питання створення безпечного освітнього середовища в області обговорили на нараді під головуванням в.о. голови ОВА Сергія Подоліна за участю начальника Управління поліції охорони в Рівненській області, підполковника поліції Ігоря Дзядевича, очільників Департамент освіти й науки Рівненської обласної державної адміністрації Петра Коржевського та Управління освіти Рівненської міської ради Андрія Мазура.

Читайте також: “Піккардійська терція” запрошує на чарівний різдвяний концерт у Рівному

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.