Вт. Тра 14th, 2024

Російська армія намагається прорвати оборонні рубежі ЗСУ в Харківській області

На Харківщині російський окупаційний контингент під прикриттям авіації продовжує майже півроку штурмувати село Синьківка, що в 10 кілометрах на північний схід від міста Куп’янськ.

Як передає “Думка“, тільки протягом минулої доби у зоні відповідальності оперативно-стратегічного угрупування військ “Хортиця” бійці Сил оборони відбили 6 штурмових атак ворога.

За даними Генерального штабу ЗСУ, російська армія атакувала Синьківку, прикриваючись бронетехнікою та авіацією. Незважаючи на спробу прорвати оборонні рубежі, окупанти понесли значні втрати та відкотилися на займані позиції. Жодного просування, попри значне скупчення військ на цьому напрямку, у росіян немає.

Не маючи можливості прорватися до Куп’янська за допомогою тільки сил піхоти, росіяни завдали серію авіаційних ударів у Харківській області. Зокрема, під ворожим авіаційним вогнем (керовані авіабомби та фугасні авіабомби різних калібрів) опинилися на Слобожанському напрямку села Земляний Яр та Зибине, на Куп’янському напрямку – Красне Перше, Табаївка та Піщане. Російські авіаудари в основному прийшлися на житлові будинки та в поля.

Крім цього, минулої доби окупанти з території Бєлгородської області російської федерації завдали 4 ракетних ударів по Чугуївському та Харківському районах. Поблизу міста Харкова росіяни двома ракетами С-300 обстріляли приватні будинки в селі Велика Рогань. Там внаслідок вогневого впливу та дії вибухової хвилі пошкоджені 4 житлові будинки та автомобільний транспорт місцевих мешканців. Поранення отримали дві людини, у тому числі 17-рінчий підліток, ще дві людини звернулися за медичною допомогою із гострою реакцією на стрес. Усі постраждалі отримали неважкі травми, їхньому життю нічого не загрожує.

У Чугуївському районі під ракетним ударом окупантів опинилося село Роздольне. Там ракети прилетіли по сільськогосподарських складах. Внаслідок обстрілу ніхто не постраждав, однак будівлі зазнали руйнувань.

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов зауважив, що російські ракетні удари останній місяць мають явно терористичний характер, оскільки російський окупаційний контингент здебільшого обстрілює цивільну інфраструктуру, житлові будинки та вулиці. Активність ворог7а на Харківському напрямку не означає підготовку до штурму обласного центру. Такі дії ворога насамперед спрямовані на те, щоб відволікти частину Сил оборони та не дати можливості Генштабу зосередити армію для завдання поразки на одному з напрямків.

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.