Сб. Лип 27th, 2024

Дата: 16.11.2023 13:03

Кількість переглядів: 6


Ще одна непоправна втрата для нашої громади. Молодший сержант Банацький Сергій Павлович помер 12 листопада цього року поблизу населеного пункту Дачне на Донеччині. Причиною смерті 53-річного молодого сержанта Сергія став набряк головного мозку.

Сергій Банацький народився 2 січня 1970 року в селі Гута. Навчався в місцевій школі та був випускником Новгород-Сіверського аграрного технікуму. Після навчання пройшов строкову службу в армії. Згодом повернувся в рідне село, де працював землевпорядником. У 2010 році жителі громади два рази обирали Сергія Банацького сільським головою. Односельці згадуватимуть його завжди привітним, світлим, чуйним і з великим, добрим серцем!

Сергій з перших днів повномасштабного вторгнення не вагаючись став на захист рідної держави. 26 лютого 2022-го він пішов у тероборону, а пізніше доєднався до 104 бригади ЗСУ, служив командиром 3 стрілецького відділення. Захищав наші кордони у Бахмуті.

«Він був добрим, сильним, сміливим, завжди приходив на поміч. Сергій був чесною людиною. Усім допомагав. З людьми знаходив контакт і компроміс. Це дуже велика втрата..», – розповідає старший брат військового Роман.

Закликаємо жителів громади гідно зустріти героя та провести його в останню дорогу. Прощання із військовослужбовцем відбудеться 17 листопада:

 

17 листопада, 10:50 –  в’їзд похоронного кортежу із загиблим Сергієм Банацьким до майдану Т.Шевченка.(м.Костопіль).

Маршрут кортежу: вул.Рівненська – вул.Руданського.

Далі похоронний кортеж поїде до села Гута.

 

14:00– заупокійна літія в його домівці.(с.Гута, вул.Шевченка 5) .

 

14:30– чин похорону за загиблим героєм буде звершуватись у місцевому храмі. По завершенню чину поховання відбудеться піша хода до кінця села.

 

Поховають Сергія на місцевому кладовищі в с. Гута.

Просимо зважати на складні погодні умови та короткий день, тому відрізок даної дороги до кладовища просимо проїхати транспортним засобом.

Нагадаємо, що в день жалоби на території громади буде приспущено Державний Прапор України на будівлях органів державної влади та місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій. Заборонено вмикати розважальну музику в громадському транспорті, магазинах та закладах харчування.

Висловлюємо щирі співчуття родині та близьким людям загиблого. Вічна пам’ять Сергію Банацькому… Вічна слава герою!


« повернутися

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.