Сб. Лип 27th, 2024

Дата: 13.11.2023 16:42

Кількість переглядів: 48


Захисник до останнього боронив рідну землю і віддав за неї найцінніше – своє життя.

Солдат Мосійчук Ігор Віталійович загинув 10 листопада 2023 року. Під час виконання бойового завдання біля села Діброва на Луганщині він дістав поранення несумісні з життям.

Ігор народився 16 липня 1987 року у Костополі. Закінчив Костопільську ЗОШ №2 та був випускником Костопільського професійного технічного училища. Працював на підприємстві, що займається виготовленням надгробних пам’ятників. Мав багато друзів, яких підтримував та яким допомагав.

У липні цього року Ігор приєднався до лав ЗСУ (106-й механізований батальйон). Вдома на Ігоря чекали матір та дві доньки.

«Ігор дуже любив дітей. Він був спокійним, ніколи нікого не ображав.. Єдиний мій синочок, був нашою підтримкою та опорою», – розповідає матір загиблого Валентина.

Закликаємо жителів громади гідно зустріти героя та провести його в останню дорогу. Прощання із військовослужбовцем відбудеться 14 листопада:

11:50 – в’їзд похоронного кортежу до домівки (м.Костопіль, вул. Нова 1Б).
12:00 – прибуття кортежу до домівки.

Маршрут кортежу: вул.Рівненська – вул.Нова – вул.Героїв України – вул.Нова.

12:30– заупокійна літія біля будинку військового

13:00– чин похорону у соборі святих апостолів Петра і Павла ПЦУ.

По завершенню чину поховання відбудеться піша хода до майдану Т.Г.Шевченка.

Поховають Ігоря на «Новому» кладовищі м. Костопіль поруч із іншими воїнами, які захищали Україну. Нагадаємо, що в день жалоби на території громади буде приспущено Державний Прапор України на будівлях органів державної влади та місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій. Заборонено вмикати розважальну музику в громадському транспорті, магазинах та закладах харчування.

Висловлюємо щирі співчуття родині та близьким людям загиблого. Вічна пам’ять Ігорю Мосійчуку… Вічна слава герою!

Транспорт: після прощання на майдані Т.Г. Шевченка  буде надано автобус, щоб попрощатись із захисником на кладовищі, після поховання автобусом можна буде повернутися в місто Костопіль.


« повернутися

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.