Нд. Вер 8th, 2024

Дата: 10.11.2023 12:41

Кількість переглядів: 8


Вже другий рік у Центрі дитячої та юнацької творчості функціонує військово-патріотичний гурток «Джура», що об’єднав хлопців та дівчат, які плекають українські традиції і духовні цінності, загартовують козацький дух. Тож, 8 листопада, у день Собору Архистратига Михаїла, вони урочисто склали присягу та кодекс лицарської честі і стали джурами, за звичаєм українського козацтва.

На це свято завітали батьки, гості і небайдужі люди, які підтримують молоде покоління патріотів: депутат обласної ради, заступник міського голови – Юрій Кузнюк, заступник міського голови – Сергій Герук, голова фракції ВО «Свобода» у Костопільській міській раді – Дмитро Гаврилюк, начальник управління освіти Костопільської міської ради – Олена Дідух, начальник відділу у справах культури, молодіжної політики та спорту – Яна Власова, засновник Костопільського центру волонтерів «Воля» – Володимир Овдійчук, представник ГО «Юний доброволець» – Микола Боровець та настоятель Свято-Юріївського храму м.Костопіль – отець Павло Сабара.

Учасники і гості заходу спільною молитвою і хвилиною мовчання згадали подвиг воїнів сьогодення. Подякували тим, хто нині відстоює незалежність і цілісність нашої держави.

Звернувся із відеопривітанням їх наставник – Дмитро Козоровський, який зараз несе службу в ЗСУ. Родзинкою заходу стало проголошення дітьми клятви, що розчулило всіх у залі. 21 вихованець отримав посвідчення джури, яке вручала директор Центру дитячої та юнацької творчості – Ольга Михальська. Вона, в свою чергу, дала обіцянку дітям, зробити все можливе, щоб в нашому закладі вони завжди почували себе щасливими. Подякою Костопільської міської ради було нагороджено молодого керівника гуртка – Олександра Каліша, який нині працює з джурівцями.

Своїми художніми номерами потішили присутніх зразковий колектив циркова студія «Каскад» (керівник Людмила Грицюк) та студія сучасного танцю «Феєрія» (керівник Марія Скороход). На заході звучали Гімн України (вокальна студія “Кольорові сни” – керівник Ірина Салівончик) та Гімн УПА (фольклорний ансамбль “Ладовиця” – керівник Оксана Красун), що було теж символічно. І, звичайно, не обійшлося без смаколиків для дітей – піци від КіноДоміно.

Всі учасники дійства отримали неймовірний заряд патріотизму і віри в майбутнє України. В єдності – наша сила!


« повернутися

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.