Пт. Вер 20th, 2024

Молитва за Україну та вшанування воїнів: як у Костополі розпочався День Незалежності України

 

24 серпня жителі Костопільської громади молилися за Україну в соборі святих апостолів Петра і Павла. Пішою ходою вони пройшли до майдану Т.Г.Шевченка, де відбувся урочистий захід з нагоди Дня Незалежності України. Символом поваги та вдячності від усього українського народу є державні нагороди, на жаль, посмертні…Їх вручили матерям та дружинам загиблих воїнів.

 

Указами Президента України  орденом “За мужність” ІІІ ступеня нагороджено:

Переходька Валерія Леонідовича

Сеника Миколу Михайловича

Стасюка Олексія Дмитровича

Бережного Олександра Володимировича

 

Указами Президента України медаллю “Захиснику Вітчизни”  нагороджено:

Касіяна Василя Васильовича

Павловського Олександра Вікторовича

 

24 серпня 1991 року  – дата, яка стала знаковою в історії нашої країни –  ми отримали незалежність про яку так мріяли багато поколінь українців. Сьогодні ми вкотре змушені  відстоювати право вільно жити на своїй землі. У День Незалежності України ми дякуємо нашим захисникам і захисницям, завдяки яким ми незалежна держава, адже саме вони є головним гарантом нашої свободи, волі і державної самостійності.

 

Доброю традицією у День Незалежності України стало вручення паспортів молодим людям нашої громади. Документи урочисто отримали четверо жителів. Потому слова вдячності адресували тим, хто працює заради перемоги. Подяки Костопільської міської ради отримали військові, волонтери, представники громадськості, духовенства, силових структур, медицини, освіти та позашкілля, культури, соціальної та житлово-комунальної сфери, працівники підприємств.

 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.