Пт. Вер 20th, 2024

19.10.23

Владислав Стецюк, Павло Стецюк

У Рівному відбулась міжнародна конференція. Присвячена вона 30-річчю від заснування Міжнародного економіко-гуманітарного університету імені академіка Степана Дем’янчука. В обласний центр з’їхались партнери з Польщі, Словаччини та інших країн світу. Більше – далі у сюжеті.

У Рівному відзначили 30 років від заснування Міжнародного економіко-гуманітарного університету імені академіка Степана Дем’янчука.

На честь 30-річчя у Рівному провели міжнародну конференцію з представниками європейських партнерів університету. На ній підсумовували попередні та планували майбутні проєкти співпраці.

В обласний центр приїхав професор університету Адама Міцкевича в Познані Кшиштоф Рбаняк. Вони нещодавно підписали партнерство з рівненським університетом. Каже, співпраця полягає в підготуванні спеціалістів з управління державою.

Проректор з наукової роботи Наталія Мединська каже, ціллю університету є підготовка конкурентно спроможного фахівця. Тому такі міжнародні конференції проводять щороку.

На міжнародній конференції були присутні і студенти. Анастасія Мудра не вперше бере участь в подібних заходах. Доєднується до різних ініціатив університету.

Президент МЕГУ Анатолій Дем’янчук – син засновника університету Степана Дем’янчука. Каже, батько хотів створити навчальний заклад неподібний на інші, як в навчанні студентів, так і в подачі матеріалу колективом. За 30 років МЕГУ пройшов різні етапи становлення.

Загалом на конференції були присутні 450 учасників. З них 75 докторів наук. Представники національної академії наук та партнери з ВУЗів світу. Зокрема Польщі, Великої Британії, Словаччини та інші.

Читайте також: Коли у школах Рівненщини розпочинаються осінні канікули?

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.