Чт. Вер 19th, 2024

У Рівненському районі поліцейські-вибухотехніки знешкодили боєприпас, який поблизу сміттєзвалища у Здовбиці вчора виявила 18-річна місцева жителька. Про це повідомляють в поліції Рівненської області.

Бувши обізнаною про можливу небезпеку, дівчина одразу зателефонувала до поліції. До приїзду фахівців залишалася неподалік, аби ніхто зі сторонніх осіб не підходив до боєприпасу.

Вибухотехніки ГУНП в Рівненській області оглянули небезпечну знахідку, яка виявилася гранатою типу «Ф-1». Оскільки запобіжне кільце та запал були заржавілі та це могло призвести до здетонування боєприпасу, фахівці прийняли рішення знешкоджувати його на місці, дотримуючись заходів безпеки.

Правоохоронці відзначили пильність та правильність дій у цій ситуації жительки Здовбиці.

За фактом незаконного поводження з бойовими припасами розпочато досудове розслідування за частиною 1 статті 263 КК України. У рамках кримінального провадження поліцейські встановлюють обставини події.

Вкотре нагадуємо, правило трьох “НЕ”: не підходь, не чіпай, не панікуй. Якщо ви побачили підозрілий предмет, позначте його, одразу зателефонуйте на 102 або 101 та контролюйте, щоб до вказаного місця ніхто не підходив.

Читайте також: Дубенським рятувальникам передали гуманітарну допомогу з Польщі

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.