Сб. Лип 27th, 2024

22.03.24

Ольга Данілюк

Рівне буде компенсувати кошти на заняття плаванням дітям з інвалідністю. Це передбачено міською соціальною програмою “Турбота”. Щоправда, кількість занять за які віддадуть кошти обмежена. Хто може розраховувати на безплатні заняття та куди звертатися аби їх отримати, дивіться далі у сюжеті.

Оскільки заняття плаванням не з дешевих, відвідувати його можуть далеко не усі кому це необхідно. Тож організація звернулася до влади міста аби частину витрат їм компенсували.

З початку цього року такі компенсації передбачені у міській соціальній програмі “Турбота”. На її забезпечення виділили півмільйона гривень. Нині в Рівненській тергромаді близько 1200 дітей з інвалідністю.

Та все ж, якщо кількість тих кому необхідні такі заняття буде великою і коштів не вистачатиме Департамент соціальної політики проситиме місто про збільшення суми. Наразі для однієї дитини з інвалідністю місто оплатить 20 занять на рік. Вартість одного заняття з плавання там оцінили в 350 гривень. Право на компенсацію занять мають діти Рівненської громади, яким не виповнилося 18 років.

В Департаменті соціальної політики зазначають, що одна мама дитини з інвалідністю уже звернулася до них за такою компенсацією. Поки до однієї із тренерок, яка займається з такими дітьми ходить не більше 10 дітей.

Коли ж місто компенсуватиме витрати на заняття з плавання тренерка очікує на збільшення кількості дітей. Адже такі заняття особливо для них є надзвичайно корисними.

Читайте також: Налагодили міжрегіональний канал незаконного виїзду з країни: у Рівному судитимуть членів злочинної організації

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.