Сб. Лип 27th, 2024

У Рівному ініціюють звернення до Комісії з найменування міських об’єктів про перейменування однієї з вулиць міста на честь загиблого військового, головного редактора “Горинь.інфо” Тараса Давидюка.

 Про це повідомляє “Горинь інфо”.

Звернення зініціювала ГО “Рівне – ТАКМЕД”.

“Звертаємося до всіх громадських організацій, фондів, благодійних організацій, інших підприємств і установ, небайдужих громадян підписати дане звернення до комісії”, – йдеться в повідомленні представниці “Рівне – ТАКМЕД” Тетяни Воронцової.

Наразі до звернення приєдналися понад 60 організацій. Долучитися до ініціативи може кожен.

Тарас Давидюк загинув 3 листопада на околиці села Роботине Запорізької області. Він був військовослужбовцем 14 окремого механізованого полку.

У проміжках між службою Тарас Давидюк займався журналістикою і громадською діяльністю. Він був пластуном, членом Молодого Руху, головою обласної організації і членом Центрального Проводу Молодіжний Націоналістичний Конгрес, очолював Рівненську обласну організацію “Активна молодь”.

Наприкінці вересня цього року Тарас Давидюк повідомив про заручини з пластункою, психологинею і викладачкою Національного університету “Києво-Могилянська академія” Тетяною Лущенко. 27 жовтня Тарас написав у себе на сторінці: “На сьогодні немає і не може бути важливіших справ, ніж війна. І це мають зрозуміти всі. І не лише зрозуміти, але й діяти відповідно”.

Читайте також: Військовий, пластун та журналіст: У Рівному прощалися з Тарасом Давидюком (ВІДЕО)

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.