Сб. Лип 27th, 2024

23.01.24

Павло Невесенко

Форум Рад ВПО відбувся на Рівненщині. Так на сьогодні в області функціонує 38 рад, які займаються питаннями переселенців. Вони діють при місцевих адміністраціях та органах самоврядування. Про що говорили на форумі, дивіться далі.

Про проблеми та важливі питання внутрішньопереміщених осіб на Рівненщині говорили під час форуму рад. За час повномасштабної війни Рівненська область прийняла понад 88 тисяч переселенців. Нині в області залишається понад 49 тисяч переселенців.

Від початку повномасштабного вторгнення переселенці отримували різноманітну допомогу – від гуманітарної до працевлаштування та психологічної підтримки. Втім, питання житла було найнагальнішим.

Багато заяв надходить і до уповноваженого з прав людини від внутрішньопереміщених осіб. Вони різноманітні, але об’єднує їх одне – порушення прав людей, через російську агресію. Олександр Корнійчук розповідає і нині надходять такі звернення навіть від людей, які залишаються на окупованих територіях.

Свого часу Рівненщина стала тиловим регіоном та прихистком для багатьох людей, які втікали від війни. Голова Рівненської облради Андрій Карауш сподівається, вдасться зробити все можливе, аби переміщені люди відчували себе у нашому регіоні комфортно.

Щодо планів на цей рік, то перш за все це розв’язання житлових проблем та працевлаштування. Окрім того, запровадження психосоціальної послуги з формування життєстійкості, індивідуальний підхід при наданні послуг постраждалому населенню засобами мобільних бригад, телефонних гарячих ліній та індивідуальних консультацій.

 Читайте також: На Рівненщині пройдуть навчання для допомоги військовим (ВІДЕО)

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.