Сб. Лип 27th, 2024

19.01.24

Людмила Жук, Павло Стецюк

Пам’ятні відзнаки – у Рівному вшанували полеглих воїнів 14-тої окремої механізованої бригади. Своє життя у боротьбі за Україну поклади 147-м її військових. Нагороди посмертно отримали сім’ї загиблих героїв.

19 січня, пройшов захід вшанування пам’яті захисників України, які віддали найдорожче, своє життя, захищаючи територіальну цілісність та незалежність нашої країни.

14 окрема механізована бригада імені князя Романа Великого, бригада, яка народжена та загартована у боях. Сформована 1 грудня 2014 року із розформованої 51-ї механізованої бригади й нових мобілізованих. Одним з військових був і чоловік Ірини, Андрій Хижняк, який ніс службу ще до повномасштабного вторгнення.

Андрій був капітаном, помічником відділення артилерії. Як каже дружина Ірина, головною мотивацією для чоловіка були їхні донечки та захист нашої Батьківщини.

На жаль Андрій Хижняк, загинув 1 квітня 2022 року.

Син Людмили пішов служити у 19 років, підписавши контракт.

Людмила розповідає, що син пішов служити за контрактом, тому що хотів заробити гроші на власний будинок, щоб у майбутньому жити там зі своєю сім’єю.

Перше поранення отримав 11 березня 2021 року, загинув герой 31 березня. Від початку повномасштабного вторгнення з 14 бригади, з Рівненської області загинуло 147 військових

Читайте також: Герої Маріуполя: В Рівному відкрили виставку пам’яті загиблих бійців полку “Азов”

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.