Пт. Вер 20th, 2024

У сільських населених пунктах Рівненської області працює 105 аптечних закладів. Та все ж в області є населені пункти, які не мають жодних. Про це інформують в Рівненській ОДА.

Під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад Президент України Володимир Зеленський доручив забезпечити можливість отримати ліки у кожному населеному пункті, зокрема і через мережу Укрпошти за вже чинною програмою, яка має бути удосконалена.

Уряд вже вніс зміни до низки нормативних документів: спрощено ліцензійні умови на відкриття мобільних аптечних пересувних пунктів, а також надано дозвіл продавати й доставляти ліки поштовим операторам, – зауважив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко .

Крім того, у грудні Міністерство провело великий аптечний саміт із залученням усіх аптечних мереж з тим, щоб вони відкривали аптеки й запускали мобільні пересувні аптечні пункти у сільській місцевості.

Віктор Ляшко також наголосив на неприпустимості ганебного явища, коли керівники лікарень здають в оренду аптеки, які не працюють по програмі Доступні ліки. Такі аптечні заклади, за словами Ляшка, будуть позбавлені ліцензій.

Читайте також: На Рівненщині поліцейські супроводили до медзакладу жінку з малолітнім племінником

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.